Artikelen

50 stemmen: Jan Vos over sociaal ondernemerschap

In het 50 stemmen-project laten we jóu aan het woord over sociaal ondernemer- schap en geven we je een podium om te vertellen wat sociaal ondernemerschap voor jou betekent. #13: Jan Vos (Tweede Kamerlid voor de PvdA) Voordat ik Kamerlid werd was ik .

Gepubliceerd op 23 april 2014

In het 50 stemmen-project laten we jóu aan het woord over sociaal ondernemer- schap en geven we je een podium om te vertellen wat sociaal ondernemerschap voor jou betekent. #13: Jan Vos (Tweede Kamerlid voor de PvdA)


janvosVoordat ik Kamerlid werd was ik 12 jaar lang ondernemer. Mijn eerste bedrijf was een supercommercieel internetbedrijf. Klanten waren grote beursgenoteerde bedrijven en hotelketens. Daarna ontdekten we min of meer bij toeval dat onze producten ook erg geschikt waren om sociaaleconomisch gedepriveerde nichemarkten mee te bedienen. Migranten die op zoek waren naar werk, mensen die bijzondere steun nodig hadden als gevolg van ernstige gezondheidsproblemen. Heel dankbaar werk.


In 2005 ben ik een eigen investeringsbedrijf begonnen waarmee we in Afrikaanse MKB bedrijven investeerden. Om geld te verdienen, maar vooral ook om werkgelegenheid te creëren. De internetbedrijven heb ik in 2008 verkocht aan SDU. Geen sociale onderneming, maar wel een onderneming met een sterk maatschappelijke bewustzijn. De aandelen in de impact-investeringsmaatschappij heb ik in 2010 verkocht. Nu ik in de Tweede Kamer zit vind ik het prachtig om te zien dat sociaal ondernemen zo’n vlucht heeft genomen, als iedereen een klein steentje bijdraagt verandert de wereld heel snel. De overheid kan deze ontwikkeling versnellen en daarvoor zet ik me dan ook met veel plezier in.


Lees hier meer over hoe Jan Vos zich hard maakt voor de social enterprise sector. 


deel_jouw_visie2

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •