Artikelen

50 stemmen: Jan van Betten over sociaal ondernemerschap

In het 50 stemmen-project laten we jóu aan het woord over sociaal ondernemer- schap en geven we je een podium om te vertellen wat sociaal ondernemerschap voor jou betekent. #5: Jan van Betten, oprichter en directeur van Nudge. “Nudge is ervan o.

Gepubliceerd op 7 februari 2014

In het 50 stemmen-project laten we jóu aan het woord over sociaal ondernemer- schap en geven we je een podium om te vertellen wat sociaal ondernemerschap voor jou betekent. #5: Jan van Betten, oprichter en directeur van Nudge.


JanvanBetten_Nudge“Nudge is ervan overtuigd dat verduurzaming de optelsom is van vele stappen, klein en groot. Grote verandering is mogelijk als alle partijen, individueel én gezamenlijk streven naar een nieuwe balans tussen economische, ecologische, en sociale belangen. Social enterprises kunnen een belangrijke rol spelen bij die nieuwe balans, omdat winst een middel is en geen doel.


Daarom is Nudge opgezet als een social enterprise. Wij ondernemen om de wereld te veranderen, al onze projecten hebben tot doel om verschil te maken. Financiële winst is niet ons primaire doel, maar het behalen van onze sociale missie wel. En daarbij helpt het enorm als je financieel gezond bent. Als je winst maakt, kun je die winst investeren in groei. En vanuit die groei komt weer meer impact. Als ondernemers durven we ook wel eens een risico te nemen, onze nek uit te steken. Hieruit ontstaan vaak vernieuwende ideeën en netwerken. En dan kan het hard gaan met de verandering.


Gelukkig zien we dat er steeds meer bekendheid komt voor ons type onderneming. En dat steeds meer jonge mensen bij zo’n onderneming willen werken. Bij een social enterprise komen maatschappelijke betrokkenheid en professioneel ondernemerschap bij elkaar. Een prachtige combinatie!”


Meer weten over Nudge? Kijk eens op de websitedeel_jouw_visie2Stem #1 van Mark Hillen (opricher Social Enterprise NL)
Stem #2 van Josette de Vroeg (Text to Change)
Stem #3 van Guido van den Berg (oprichter Proeverij de Ontmoeting)
Stem #4 van Joske Paumen (directeur The Colour Kitchen)
Stem #5 van Jan van Betten (oprichter en directeur Nudge)


 


 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •