Artikelen

50 stemmen:

In het 50 stemmen-project laten we jóu aan het woord over sociaal ondernemer- schap en geven we je een podium om te vertellen wat sociaal ondernemerschap voor jou betekent. #15: Jan Jonker (Hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit N.

Gepubliceerd op 4 juli 2014

In het 50 stemmen-project laten we jóu aan het woord over sociaal ondernemer- schap en geven we je een podium om te vertellen wat sociaal ondernemerschap voor jou betekent. #15: Jan Jonker (Hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen)


Is het niet merkwaardig dat we leven in een tijd dat we naast ‘gewoon’ ondernemen ‘sociaal ondernemen’ onderscheiden? Ergens  in de geschiedenis van het organiseren - en nog niet eens zo lang geleden - hebben we verkeerd gekozen op een splitsing. Vermoedelijk toch ook weer niet onbewust. We zitten nu wel met de brokken en moeten opnieuw leren om te organiseren met meer dan een waarde op de balans. Voor veel mensen is dat een grote uitdaging niet in de laatste plaats omdat de institutionele en fiscale context eerder tegen- dan meewerkt. Daar zullen we dan wat aan moeten doen, met elkaar. Want uiteindelijk gaat het om verbindend ondernemen – het nieuwe samen.


Jan Jonker – Hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en auteur van o.a. ‘Werken aan de Weconomy’, ‘Duurzaam Denken Doen’ en ‘Nieuwe Business Modellen; Samen Werken aan Waardecreatie’


klik_hier_voor_alle_stemmen


 


 


 


 


 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •