Artikelen

11 & 12 oktober 'pay as you can'-diner in Amsterdam

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober kun je in het Amsterdamse Tugelahuis eten volgens het uit Amerika overgewaaide 'pay as you can' principe. Het idee achter het zogenaamde geefcafé is dat gezond en gezellig eten voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Gepubliceerd op 27 september 2013

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober kun je in het Amsterdamse Tugelahuis eten volgens het uit Amerika overgewaaide 'pay as you can' principe. Het idee achter het zogenaamde geefcafé is dat gezond en gezellig eten voor iedereen toegankelijk moet zijn. Er staan dan ook geen prijzen op het menu. Iedereen bepaalt zelf wat hij voor de maaltijd kan missen.  


"Als iemand onvoldoende financiële middelen heeft, kan er vrijwilligerswerk worden gedaan in ruil voor een maaltijd." Judith Manshanden, initiatiefneemster 


Geefcafé_logoJudith raakte in 2012 bekend met het principe in Amerika en is sindsdien op zoek naar een vaste locatie voor een geefcafé, gelukkig kun je er voor die tijd al kennis mee maken in het pop-up restaurant. Het diner wordt bereid door leerling-chefs van Jamie Oliver's Fifteen. Een social enterprise die jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt tot chefs. Ze koken met lokale seizoensproducten en je bepaalt zelf de prijs: iedereen winst! 


Ben je enthousiast?
Maak het mede mogelijk door een handje te helpen! Judith is namelijk nog op zoek naar wat zaken:  • Een mobiele keuken waar de leerlingen van Fifteen de maaltijd kunnen bereiden. 

  • Een filmmaker die het evenement voor ons wil filmen

  • Vrijwilligers die willen helpen in de bediening


Wil je alvast reserveren of je melden als vrijwilliger? Dat kan via info@geefcafe.nl
Meer informatie vind je op www.geefcafe.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •