Evenementen

Benen over Boord XXL met Plastic Whale

We gaan met Plastic Whale de Amsterdamse grachten op! In verschillende themaboten kun jij met andere sociaal ondernemers in gesprek gaan, je kennis vergroten, vragen voorleggen en discussiëren. Ben jij er bij? .

Gepubliceerd op 15 september 2016

Deze nazomer vaart Plastic Whale ons in hun zelf ontworpen, van plastic uit de gracht opgeviste boten over de Amsterdamse grachten. Meerdere boten, elk met een eigen thema. Lekker rustig na-zomeren op het water met collega-sociaal ondernemers, van gedachte wisselen, inspiratie op doen en elkaar verder helpen. Daar wil jij toch ook bij zijn?

In deze Benen over Boord XXL sessie staan de volgende thema’s op het programma, stuk voor stuk met een inspirerende ‘boot-host’:

  • De Prael over groei: hoe organiseer je groei en hoe zorg je ervoor dat je team ook meegroeit met de stappen die je bedrijf doormaakt? De Prael is op dit moment bezig met hun tweede locatie in Amsterdam en kan hierover veel van hun ervaringen delen.
    Deze boot zit inmiddels VOL. 

  • Yoni: hoe zorg je er als nieuw én vernieuwend merk voor dat je mee komt in de grote grotere, reguliere grote ketens? Yoni heeft het voor elkaar gekregen om hun producten in de Etos te krijgen en timmeren hard aan de weg om ook andere ketens Yoni op te nemen in hun assortiment. Welke lessen is Yoni onderweg tegengekomen? En wat zouden ze met de kennis van nu anders doen? 
    Deze boot zit inmiddels VOL. 

  • Specialisterren: social enterprise als onderaannemer in grote aanbesteding, hoe werkt dat? En welke dilemma's kom je tegen? Ben je groot genoeg om mee te komen met de ‘big boys’? Denk bijvoorbeeld aan de tijd die je moet budgetteren voor overleg. Welke risico’s neem je en hoe zorg je ervoor dat dit goed juridisch wordt afgestemd? Maar ook: welke kansen biedt het bijvoorbeeld op het gebied van social return.

  • Miss Green en Healthy Entrepreneurs: over het vinden van de juiste financiering voor de groei van hun onderneming. Miss Green en Healthy Entrepreneurs hebben in 2015 het Next Level programma doorgelopen en zijn afgelopen jaar intensief bezig geweest met het vinden van een passende financier. Welke obstakels zijn zij tegengekomen? Welke stappen hebben zij moeten zetten om ‘investment-ready’ te worden?

  • Plastic Whale: over hoe jouw duurzame doelstellingen andere bedrijven kunnen motiveren om het anders te doen. Plastic Whale weet op succesvolle wijze verschillende bedrijven aan zich te verbinden en een verandering teweeg te brengen. Tijdens deze boottocht gaan we het hebben over de vraag hoe Plastic Whale hun (potentiele) klanten weet te bewegen om duurzaamheid écht te integreren in hun business. 
    Deze boot zit inmiddels VOL


Wanneer, Hoe & Wat?
We beginnen bij De Prael met een korte introductie van Marius Smit (oprichter Plastic Whale). Vervolgens lopen we met elkaar naar de verschillende bootjes (je hebt van te voren aangegeven op welke boot je wilt plaatsnemen) en varen we 1,5 uur de grachten over terwijl we met elkaar in gesprek zijn. We sluiten de middag af met een borrel bij De Prael.

Donderdag 15 september vanaf 15 uur

15:00 uur                     Verzamelen bij De Prael
15:00 uur – 15:30 uur  Intro Marius Smit, oprichter Plastic Whale
15:30 uur – 15:45 uur  Naar de bootjes
15:45 uur – 17:15 uur  Varen
17:30 uur – 18:30 uur Borrel & napraten

Aanmelden? Stuur een mail naar karlijn@social-enterprise.nl en geef bij aanmelding aan op welke boot jij het liefst plaats zou nemen. 

Over Plastic Whale

Plastic Whale zet zich in voor plasticvrije wateren. Dat doen zij door design boten te bouwen van plastic afval dat ze samen met vele mensen uit het water hebben gevist. Plastic wordt in het algemeen gezien als afval, waardeloos materiaal. Plastic Whale wil daar verandering in brengen door met creativiteit en ondernemerschap op lokaal niveau consumenten, bedrijven en overheidsinstanties te betrekken. Ze organiseren plasticvisevenementen voor bedrijven, scholen en algemeen publiek. Van het opgeviste plastic bouwen ze design sloepen die ze inzetten om weer met meer mensen plastic te vissen. Wat ze weer gebruiken om meer boten te bouwen.

Over de Prael

De Prael is een biologische bierbrouwerij gevestigd in hartje Amsterdam. Zij werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals ze zelf zeggen: 'werken met mensen en bier is een gouden combinatie gebleken'.

Over Specialisterren

Specialisterren is de specialist als het gaat om testen van software voor websites, webshops en mobile apps. Alle testconsultants van Specialisterren hebben een vorm van autisme.

Over Yoni

Yoni, de toxic-free option. De tampons, maandverband en inlegkruisjes van Yoni zijn gemaakt van biologisch katoen. Ze bevatten geen plastics of andere synthetische stoffen, geen chloor en geen sporen van pesticiden. Daarnaast zijn onze producten biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk.

Over Miss Green

Miss Green maakt duurzame en eerlijke kleding. De liefde voor hun items zie je terug in de materialen als bamboe, biologische katoen, lyocell, gerecyclede wol en jeans. Je voelt het aan de stoffen en de prettige pasvorm. 

Over Healthy Entrepreneurs
Healthy Entrepreneurs zet een netwerk op van micro-franchise ondernemers die lokaal medicijnen en gezondheidsproducten beschikbaar stellen. Ze zijn uniek in het organiseren van de gehele supply en distributieketen, van fabrikant tot de eigenlijke klant of patient. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •