English

Tweede ronde early adopters van de Code

Gepubliceerd op 12 oktober 2017.

De Code Sociale Ondernemingen helpt ondernemingen om zich sterker te positioneren in het maatschappelijke verkeer en kan voor andere partijen, zoals overheden en financiers, een basis zijn om beleid op te voeren. (Meer over de Code) De Code is nog niet officieel van start, maar leden van Social Enterprise NL kunnen wel mee doen in de early adopter fase. 

Early Adopter

Als early adopter onderschrijf je de Code Sociale Ondernemingen, die met de grondslag ‘impact first’ en vijf principes handvatten geeft voor het sociaal ondernemerschap. Het gaat over onderwerpen als stakeholder relaties, het borgen van je missie, het meten van je impact, vastleggen van financieel beleid en transparantie.

Peer review

Je doet dit door middel van een peer review proces, waarbij je met twee andere sociaal ondernemers jouw onderneming gaat doorlopen op de principes van de Code. We hebben daar de afgelopen maanden tools voor ontwikkeld die je hierbij kunnen helpen. Aan het einde van de peer review heb je dan een aantal verbeterpunten waar je de komende tijd mee aan de slag kunt.

Anders dan in de eerste ronde early adopters ga je nu zelfstandig het peer review proces doorlopen, en maak je dus een afspraak met elkaar op een moment dat het jou goed uitkomt.

Meld je aan

Voor vragen of om je aan te melden neem je contact op met selma@social-enterprise.nl

trefwoorden: