In de spotlight

Futureproof

futureproof logo 2.png

Help jij de jongeren van vandaag de uitdagingen van morgen aan te pakken? Futureproof is een gratis trainingsprogramma impact ondernemen voor iedereen van 18 t/m 29 jaar. Wereldverbeteraars in spé ontwikkelen hun talenten en leren hoe zij kunnen bouwen aan een sociale en duurzame toekomst. Ook jouw bijdrage als sociaal ondernemer is hierbij van belang. Hoe? Lees hieronder de mogelijkheden.

Futureproof-deelnemers leren afhankelijk van het programma dat ze volgen in 10 tot 14 weken alles over werken met sociale en duurzame impact. Ze volgen interactieve workshops o.a. over Design Thinking, krijgen coaching om aan hun persoonlijke doelen te werken en doen inspiratie op bij sociale en duurzame ondernemers. Bij het online programma kiezen de deelnemers of ze met hun eigen impact initiatief aan de slag willen of met een vraagstuk van een bestaande sociaal ondernemer. 

Kun jij de frisse blik van jongeren goed gebruiken en wil jij een bijdrage leveren aan het inspireren en klaarstomen van de aanstormende generatie sociaal ondernemers? We kunnen jouw hulp het gehele jaar door goed gebruiken!

 

 

What's in it for you?

Je vergroot je zichtbaarheid via ons Futureproof-netwerk. Via social media, impactrapportages en andere communicatie-uitingen delen we jouw verhaal en dat van de deelnemers. Wees een rolmodel voor anderen en deel je kennis en ervaring voor een betere toekomst! Sociaal ondernemers die jou voorgingen: OmapostRoetz Fair FactoryRefugee CompanyIctoriaKinti CoffeeTaalyStamps en Tiny Library


Hoe kan jij bijdragen?
 

1.     Vraagstuk: Voor Futureproof Online zoeken wij sociaal en/of duurzame ondernemers uit heel Nederland die openstaan voor een jong team van impactmakers. Elk team bestaat uit 2 tot 4 jongeren die aan de slag gaan met een vraagstuk dat jij hebt liggen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe communicatiestrategie en pakkende content, wil je onderzoeken welke kansen er liggen voor een nieuw businessmodel of wil je een nieuw product of dienst op de markt brengen, maar kun je hulp gebruiken bij je doelgroeponderzoek? Samen komen we tot een passend vraagstuk waar het team mee aan de slag kan. Tijdsinvestering: wekelijks incheck moment met het team + een aantal bijeenkomsten tijdens het programma. Gemiddeld: 2 uur per week + ruimte voor eventueel bedrijfsbezoek van de deelnemers bij jouw onderneming.
 
2.     Pitch events: Ben jij werkzaam bij een sociale onderneming en lijkt het jou leuk om met jongeren mee te denken over hoe zij hun impact initiatief naar een volgende fase kunnen brengen? Sluit dan aan bij een Pitch Event. Uitnodiging ontvangen? Laat je interesse weten via de mail. Deze events vinden plaats in Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Zwolle, Utrecht en online. Tijdsinvestering: 2,5 uur offline (excl reistijd)
 
3.     Jureren: We zijn altijd op zoek naar sociaal ondernemers die het leuk vinden om te jureren bij onze pitch events. Je beoordeelt de pitches o.a. op maatschappelijke impact en haalbaarheid. Tijdsinvestering: 2,5 uur online of offline in Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Zwolle en Utrecht.
 
4.     Inspiratietour: Voor ons offline programma in Den Haag, Eindhoven, Groningen, Zwolle en Nijmegen zijn we op zoek naar sociaal ondernemers die het leuk vinden om onze changemakers te ontvangen voor een inspiratietour bij jou op locatie. Tijdsinvestering: 1 a 1,5 uur.
 
5.     Online inspiratie talk: Voor ons online programma zijn we op zoek naar sociaal ondernemers die hun verhaal willen vertellen tijdens een online sessie. Waarom doe je wat je doet, hoe ben je begonnen, welke uitdagingen kom je tegen en hoe ga je daarmee om en wat waren je successen? De jongeren krijgen na afloop de mogelijkheid om vragen te stellen.

 

Wil je meer weten of wil je een bijdrage leveren aan één of meerdere van de bovenstaande activiteiten? Neem contact op met 

Dagmar via dagmar@social-enterprise.nl

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)
 

Futureproof is onderdeel van het landelijke actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) vanuit de overheid. MDT is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor hun toekomst.

 

Voor het programma Futureproof hebben StartersFawaka OndernemersschoolSocial Impact Factory en Social Enterprise NL de krachten gebundeld om sociaal ondernemerschap toegankelijk te maken voor alle Nederlandse jongeren. Wij geloven in de ondernemende houding en kritische blik van de nieuwe generatie om maatschappelijke en duurzame vraagstukken van deze tijd aan te pakken.

 

Meer info over Futureproof vind je op www.areyoufutureproof.nl

 

 

Deelnemers die aan de slag zijn geweest voor sociale ondernemers:

 

 

“De frisse kijk en onbevangenheid van jongeren is fijn. De jongeren hebben mij het inzicht gegeven dat het gaat om de impact die ik maak, ook al is sociaal ondernemerschap geen doel op zich voor mij. Op mijn beurt heb ik hen aangeraden om altijd samenwerkingen op te zoeken. Zo helpen we elkaar!” - Tom van Straaten, sociale onderneming Noest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •