In de spotlight

Futureproof

futureproof logo 2.png

Help jij de jongeren van vandaag de uitdagingen van morgen aan te pakken?Futureproof is een gratis trainingsprogramma impact ondernemerschap voor iedereen van 16 t/m 27 jaar. Wereldverbeteraars in spé ontwikkelen hun talenten en leren hoe zij kunnen bouwen aan een sociale en duurzame toekomst. Ook jouw bijdrage als sociaal ondernemer is hierbij van belang. Hoe? Lees hieronder de mogelijkheden.

Door middel van interactieve workshops en inspiratietours leren jongeren alles over impact maken met ondernemerschap. Vervolgens hebben zij de keuze om een eigen impact project op te zetten of aan de slag te gaan bij een sociale onderneming. Afhankelijk van het type programma (online of offline) werken zij 10 weken of +/- 3 maanden aan een vraagstuk voor gemiddeld 8 uur per week.

Kun jij de frisse blik van onze jongeren goed gebruiken en wil jij een bijdrage leveren aan het inspireren en klaarstomen van de aanstormende generatie sociaal ondernemers? We hebben jouw hulp het gehele jaar door nodig!

 

 

What's in it for you?

Vergroot je zichtbaarheid onder ons Futureproof netwerk via socials, impactrapportages en andere communicatie uitingen, wees een rolmodel voor anderen en deel je kennis/ervaring voor een betere toekomst! Deze sociaal ondernemers gingen jou voor: Omapost, Ruig & Geroest, Refugee Team, Codename Future.


Hoe kan jij bijdragen?
 

1.     Vraagstuk: Voor onze Futureproof programma’s zoeken wij sociaal en/of duurzame ondernemers uit de omgeving van Vlissingen, Zwolle, Nijmegen, Groningen of Den Haag die open staan voor een jong team van impactmakers. Elk team bestaat uit 2 tot 4 jongeren die aan de slag gaan met hun eigen project of een vraagstuk van een impact ondernemer. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe communicatiestrategie en pakkende content, wil je onderzoeken welke kansen er liggen voor een nieuw businessmodel of ben je op zoek naar een vernieuwende blik van onze jongeren? Samen komen we tot een passend vraagstuk waar het team mee aan de slag kan. Tijdsinvestering: wekelijks incheck moment met het team + een aantal bijeenkomsten tijdens het programma. Gemiddeld: 2 uur per week. 
 

2.     Pro Action Café: Ben jij werkzaam bij een sociale onderneming en lijkt het jou leuk om met jongeren mee te denken over hoe zij hun impact project naar een volgende fase kunnen brengen? Sluit dan aan bij een Pro Action café. 

Tijdsinvestering: 3 uur offline (excl reistijd)
 

3.     Jureren: We zijn op zoek naar sociaal ondernemers die het leuk vinden om te jureren bij een van de afsluitende events. Je beoordeelt de pitches o.a. op maatschappelijke impact en haalbaarheid. Tijdsinvestering: 2,5 uur online of offline.
 

4.     Inspiratietour: We zijn op zoek naar sociaal ondernemers in Vlissingen, Zwolle, Nijmegen, Groningen of Den Haag die het leuk vinden om wereldverbeteraars in spé te ontvangen voor een inspiratietour bij jou op kantoor. Tijdsinvestering: 1 a 1,5 uur.
 

5.     Online inspiratie talk: We zijn op zoek naar sociaal ondernemers die een online inspiratiepraatje van een half uur kunnen verzorgen over sociaal ondernemen in de praktijk. De jongeren krijgen na afloop de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Tijdsinvestering: briefing en talk 1 uur.

 

Wil je meer weten of wil je een bijdrage leveren aan één of meerdere van de bovenstaande activiteiten? Neem contact op met Leonie via leonie@social-enterprise.nl
 

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)
 

Voor het programma Futureproof hebben Starters4Communities, Social Impact Factory, Fawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL de krachten gebundeld om sociaal ondernemerschap toegankelijk te maken voor alle Nederlandse jongeren. Wij geloven in de ondernemende houding en kritische blik van de nieuwe generatie om maatschappelijke en duurzame vraagstukken van deze tijd aan te pakken.

 

Futureproof is onderdeel van het landelijke actieprogramma Maatschappelijke

Diensttijd (MDT) vanuit de overheid. MDT is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst.
 

 

Meer info over Futureproof vind je op www.areyoufutureproof.nl.

 

 

“De frisse kijk en onbevangenheid van jongeren is fijn. De jongeren hebben mij het inzicht gegeven dat het gaat om de impact die ik maak, ook al is sociaal ondernemerschap geen doel op zich voor mij. Op mijn beurt heb ik hen aangeraden om altijd samenwerkingen op te zoeken. Zo helpen we elkaar!” - Tom van Straaten, sociale onderneming Noest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •