English
De ondernemer achter WOAB woningabonnement

“WOAB wil het verduurzamen van je eigen woning voor iedereen mogelijk maken, ook voor hen die daar geen geld voor hebben.”

WOAB woningabonnement

Door woningen te verduurzamen vermindert WOAB CO2 uitstoot en dragen zij een steentje bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

Wat doet WOAB?

WOAB staat voor Woningabonnement en maakt woningen duurzaam en energiezuiniger waardoor minder CO2-uitstoot ontstaat. Ontzorgen is het idee achter het Woningabonnement. De huiseigenaar krijgt een maatwerk energiebesparingsadvies en WOAB regelt hiervoor de uitvoering en (indien gewenst) de nodige investeringen. Zij garanderen de berekende energiebesparing (de zogenoemde EnergiePrestatieGarantie EPG). In ruil hiervoor wordt een Woningabonnement afgesloten, zonder dat de maandelijkse kosten van de huiseigenaar stijgen. Het Woningabonnement bestaat uit drie delen: het abonnement (garantie en onderhoud), de lening en het energieverbruik (restenergie).

 Hoe doen ze dat?

WOAB biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vraagt dit ook van haar samenwerkingspartners. Daarnaast is onze financieel verantwoorde bedrijfsvoering beloond met een Triple A-rating van Graydon. Zij behoren hiermee tot de top van de meest financieel gezonde bedrijven van Nederland.

Meer weten? Bekijk hier de website! 

Andere sociale enterprises in de branche Energievoorziening