English
De ondernemer achter VraagApp

''Het is onnodig en onwenselijk dat mensen met een cognitieve beperking de samenleving zo ingewikkeld vinden. Gelukkig biedt de combinatie van technologie en sociale verbondenheid ongekende mogelijkheden om dat op te lossen.''

VraagApp

Vraagapp zorgt dat mensen met een cognitieve beperking zelfstandiger worden doordat zij alledaagse vragen kunnen stellen aan een community van flexwilligers.

Vraagapp is een antwoord op de behoefte van mensen met een cognitieve beperking om minder afhankelijk te zijn van hun bestaande netwerk van familie, kennissen en begeleiders. Het is ook een antwoord op de behoefte van veel Nederlanders om vrijwilligerswerk te doen zonder ergens aan vast te zitten, waarbij ze zelf bepalen wanneer en hoe vaak ze beschikbaar zijn. 

De online service Vraagapp koppelt deze twee groepen aan elkaar. Mensen met een cognitieve beperking stellen hun vraag via de app. Een aantal flexwilligers krijgt gelijktijdig een notificatie ‘Anneke heeft een vraag over het OV, wil je haar nu helpen?’ De persoon die als eerste op ‘ja’ klikt krijgt de volledige vraag en heeft contact via tekst, spraak of beeld.

 -       Snel antwoord als je iets niet begrijpt.
 -       Het persoonlijke netwerk van vragenstellers wordt niet onnodig belast.
 -       Begeleiders kunnen zich meer focussen op complexere ondersteuningsvragen.

Instant gratification voor vrager, meedenker, instelling en samenleving.

Vraagapp wordt momenteel ontwikkeld en zal naar verwachting vanaf medio september beschikbaar komen.
Meer informatie? Ga naar de website of mail naar info@vraagapp.nl