English

Villagepump BV

Villagepump BV is een Amsterdams bedrijf waarin de 3 oprichters Rob van Opdorp, Dries de Kater en Ferdinand ter Heide meer dan 60 jaar succesvol Amsterdams ondernemerschap verenigen. Het resultaat is de Villagepump, een kleinschalige handbediende drinkwaterzuivering voor ca. 500 liter veilig drinkwater per uur.
De Villagepump is volledig handbediend, robuust, en heeft een automatische reinigingsfunctie, de automatic backwash, een uitvinding waar patent op is verkregen.
De pomp is zeer licht te bedienen (op dezelfde wijze als vroeger onze dorpspompen) en zuivert vervuild oppervlaktewater of grondwater effectief tot veilig drinkwater.
Door machinale poduktie van de belangrijkste onderdelen is de prijs van de pomp laag. De kostprijs van een liter water uit de Villagepump behoort tot de laagste van alle bekende kleinschalige drinkwatervoorzieningen. De pomp vraagt weinig onderhoud en de levensduur is tenminste 5 jaar. Door de modulaire bouwwijze kan de Villagepump eenvoudig lokaal worden geassembleerd, mede ter stimulering van lokale werkgelegenheid.

Meer informatie? Bezoek de website.