English

“Eenzaamheid onder ouderen neemt steeds verder toe. We hebben veel te danken aan deze generatie, hier moeten we met elkaar iets aan doen!”

Verbonden

Verbonden bestaat omdat ze geloven dat meer persoonlijk contact ontzettend belangrijk is voor de levenskwaliteit van mensen. Verbonden wil ouderen de aandacht geven die ze verdienen.

Eenzaamheid verlaagt de kwaliteit van leven en maakt mensen minder weerbaar, ruim 50% van ouderen geeft aan zich op momenten eenzaam te voelen. Verbonden denkt hierin een belangrijk verschil te kunnen maken. Op vaste momenten bellen ze daarom ouderen op. Gewoon om te vragen hoe het gaat, te praten over het nieuws, even mee te denken of om kleine problemen op te lossen. Ze houden een belangrijke vinger aan de pols en kunnen tijdig bijvoorbeeld een mantelzorger op de hoogte brengen als dat nodig is. De medewerkers van Verbonden zijn stuk voor stuk bijzondere en betrokken mensen met een groot hart en oprechte interesse in mensen.

Verbonden probeert met hun deelnemers verbinding met de samenleving te maken door gebruik te maken van de ruime levenservaring waarover zij beschikken. Ze dagen ze uit om goede recepten en wijsheden met Verbonden te delen of proberen ze te betrekken in acties of initiatieven om de samenleving wat mooier te maken. Samen creëren we verbinding.

Meer weten? Kijk op de website!