English
De ondernemer achter Stichting MEO

"Grafische vormgeving, webdesign, apps en andere media zijn niet langer het exclusieve domein van dure bureaus. Hier liggen kansen voor jongeren met een arbeidshandicap."

Stichting MEO

Veel non-profitorganisaties hebben behoefte aan ondersteuning bij hun communicatie. Talentvolle jongeren met een handicap kunnen hen dat bieden. Stichting MEO brengt ze bij elkaar.

Stichting MEO biedt webdesign, apps, grafische vormgeving, drukwerk en andere media aan non-profitorganisaties, zoals wijk- en patiëntenverenigingen, zwembaden en meer. De werkzaamheden worden uitgevoerd door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een beperking als autisme of AD(H)D. Zij worden daarbij begeleid door ervaren medewerkers en een jobcoach. Zo doen zij structuur, werkervaring en zelfvertrouwen op om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Oprichter Edwin Teljeur - voorheen actief als uitgever in het voortgezet onderwijs - ziet dit twee kanten op werken: kleine, vaak grotendeels vrijwillig gerunde organisaties krijgen stevige ondersteuning in een snel veranderend medialandschap. Jongeren die aan het werk willen kunnen hun talenten ontwikkelen in een begripvolle, prikkelarme omgeving, met de kansen die digitale techniek hen biedt. De stichting - nu actief in Alkmaar en Roosendaal - heeft de ambitie om landelijk diverse lokale vestigingen te openen. 

Meer weten over Stichting MEO? Kijk op de website!  

Andere sociale enterprises in de branche Zakelijke dienstverlening