English
De ondernemer achter Q-Vention

"Woningen bouwen met EPS (piepschuim) realiseert u betaalbare energiezuinige woningen, met veel woongenot, een ideale leef- en werkklimaat. Een EPS woning is betaalbaar voor iedereen, en u kunt zelf bouwen zoals ú dat wilt."

Q-Vention

Deze mogelijkheid biedt naast energiezuinig en duurzaam bouwen ook een sociale kant. Een bouwmethode om de lokale arbeidsmarktkansen van werkzoekende met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten, een concrete stap naar een duurzame arbeidsmarkt.

Aanleiding voor de visie van Q-vention komt voort uit het wereldwijde tekort aan betaalbare woningen. Zo ook in Nederland, de ontwikkeling van sociale woningbouw is beperkt en bovendien erg kostbaar door de traditionele bouwwijze. Door woningen te bouwen van EPS zijn er besparingen op algemene bouwplaatskosten, afval, bouwbegeleiding oftewel een beter beheersbare bouwplaats.
Hierbij zet Q-vention zich maximaal in voor het milieu, duurzaam bouwen zit echter niet alleen in de materiaalkeuze van de producten.
Wij onderscheiden driemanieren om duurzaam te bouwen.


1) Bij de ontwikkeling van bouwproducten letten wij erop of prefabricage mogelijk is.
2) Door luchtdicht te bouwen, wordt er zorgvuldig met energie omgegaan.
3) Alle bouwmaterialen die worden gebruikt, zijn volledig recyclebaar.

Om ook in de toekomst de doelen te bereiken werkt Q-vention samen met Energiescan.nu. Dit is een innovatief samenwerkingsverband om een fundamentele bijdrage te leveren aan het terugdringen van de energievraag in de gebouwde omgeving.
Meer info over Q-Vention? Kijk op de website!