English
De ondernemer achter oPuce

"Steeds meer mensen leven na kanker. Toch worden zij buitengesloten van levensverzekeringen, hypotheken en werk. oPuce wil maatschappij en werkgevers inspireren anders te kijken naar kanker."

oPuce

oPuce bevordert de terugkeer naar volwaardig werk na kanker. Omdat leven na kanker extra aandacht nodig heeft, initiëren wij ook innovatieprojecten voor kwaliteit van leven.

oPuce is het arbeidsbemiddelingsbureau dat voor mensen hersteld na kanker betaald werk zoekt. Hierbij houden wij rekening met de behoeften van zowel werkgevers als kandidaten.

Om de kwaliteit van onze bemiddeling te borgen, begeleiden wij onze kandidaten gedurende een jaar. Hiervoor ontwikkelen wij in samenwerking met werkgevers en wetenschappers een wetenschappelijk onderbouwde interventie. Verder initiëren wij innovatieprojecten voor de verbetering van het leven na kanker. 

oPuce werd in 2012 opgericht door Isabelle Lebrocquy die in 2011 haar baan verloor tijdens darmkanker. Het werkgeversrisisco bleek na herstel een belemmering bij het vinden van betaald werk. Om dit weg te halen, is zij in gesprek gegaan met Tweede Kamerleden. Inmiddels staat Kanker & Werk op de politieke agenda en werkt het Ministerie van SZW aan aangepaste sociale wetgeving en een plan van aanpak. Ook initieerde zij Europees onderzoek voor cancer survivorship.

Meer informatie? Bezoek de website: www.opuce.nl