English
De ondernemer achter NoXqs

"Te veel mensen met autisme staan onnodig werkloos aan de kant. Wij benutten deze unieke talenten. Vijf procent van de Wajongers die in 2014 in onze regio een reguliere arbeidsplaats vond, werkte voor NoXqs."

NoXqs

NoXqs wil bijdragen aan een samenleving waarin iedereen meetelt en iedereen meedoet. Onze software wordt ontwikkeld door mensen met autisme, voor mensen met een beperking.

Veel mensen met een autisme spectrum stoornis ( ASS ) hebben unieke talenten maar hebben meer moeite een plekje te vinden op de arbeidsmarkt. NoXqs (spreek uit No excuse)​ wil hen helpen hun talenten verzilveren. Middels een empowermenttraject en jobcoaching worden de medewerkers klaargestoomd voor een reguliere baan als bijvoorbeeld programmeur, systeembeheerder of projectmanager. Sleutelbegrippen hierin zijn zelfredzaamheid, positieve aandacht en arbeidsvaardigheden. De opdrachtgevers van NoXqs komen veelal uit de zorgsector. De software die ontwikkeld wordt, heeft vaak mensen met een beperking als eindgebruiker. Door de principes van Inclusive Design toe te passen wordt software ontwikkeld die door iedereen gebruikt kan worden. Intensieve samenwerking met opdrachtgevers en groot inlevingsvermogen in de eindgebruiker staan centraal in het ontwikkelproces.

Meer weten over NoXqs? Kijk dan op hun website.