English
De ondernemer achter Makers Unite

''Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft op gelijke kansen. Door samen te maken, delen mensen hun verhaal, ontstaan er gesprekken en begrip tussen lokale makers en nieuwkomers.''

Makers Unite

Makers Unite is een platform dat lokale makers en nieuwkomers bijeen brengt om samen betekenisvolle en duurzame producten te maken met een bijzonder verhaal.

Makers Unite is een start-up waar lokale Amsterdammers en nieuwkomers elkaar ontmoeten. Samen ontwerpen en maken zij duurzame producten met een verhaal. Door samen te maken, kunnen mensen hun verhaal kwijt, ontstaan gesprekken en nieu­we relaties. Makers Unite begeleidt deelnemers naar een volgende fase: door hen te verbinden met hun partnernetwerk van opleidingen, universiteiten en bedrijven kunnen ze nieuwe stappen zetten naar werk of opleiding.


Verhalen van nieuw­komers worden gedeeld met het publiek middels de verkoop van de collectie mode- en lifestyle producten gemaakt van reddingsvesten. Deze verkoop maakt het mogelijk de boodschap te delen en hun sociale businessmodel te bestendigen.  


Meer informatie? Kijk op de website

Andere sociale enterprises in de branche Retail