English
De ondernemer achter Maganda Shoes

"Positieve impact maken bij elke stap die je zet, kan het nóg mooier? Zo simpel is het als je op Maganda’s loopt!"

Maganda Shoes

Maganda is het schoenenmerk van de toekomst: een toekomst waarin we weten waar onze producten vandaan komen, door wie en hoe ze zijn gemaakt. Een toekomst waarin afval niet bestaat.

Maganda staat voor samenwerking: Maganda werkt direct samen met schoenenmakers uit Liliw, een klein stadje ten zuiden van Manila op de Filipijnen. Met Maganda weet je dat deze schoenen op verantwoorde wijze, met de hand zijn gemaakt door professionele vakmensen die onder goede voorwaarden hun vakmanschap uitoefenen.  

Daarnaast worden afgedankte Maganda’s geupcycled naar nieuwe producten. Daarnaast doet Maganda niet aan schoenendozen en onnodig verpakkingsmateriaal: Maganda’s worden verpakt en verstuurd in een tas gemaakt van afvalzeil en…fietsbanden!

Maganda is niet perfect. De materialen van de schoenen worden lokaal gemaakt, maar kunnen nog duurzamer. Bijvoorbeeld de zool, deze kan worden gemaakt van gebruikte vliegtuigbanden. Een ander punt is het transport; gelukkig vindt de bezorging in Nederland al plaats op de fiets en met groen gas auto’s, dus Maganda is goed op weg!

Maganda is opgericht door Loes van Rheen en spin off van Social Enteprise Lendahand. Na 10 jaar in duurzame consultancy en interim rollen én een schoenenverslaving zag Loes dat het tijd werd een eigen onderneming op te richten met 1 doel: een merk dat staat voor waarde-creatie voor iedereen.

Meer weten? Bezoek hier de website van Maganda Shoes!

Andere sociale enterprises in de branche Retail