English
De ondernemer achter Locol

''Locol maakt duurzame energie samen mogelijk. Van en voor iedereen, vandaag. In lokale samenwerkingsverbanden. Waar alle partijen beter van worden.''

Locol

Als sociale onderneming draagt Locol bij aan de totstandkoming van een toegankelijk, divers en eerlijk energiesysteem.

Locol is ontstaan vanuit de ambitie de energietransitie te versnellen. Het blijkt dat in veel gevallen de middelen wel aanwezig zijn maar dat duurzame projecten vaak blijven hangen op sociale barrières. Locol speelt in op die sociale barrières door als onafhankelijke partner partijen te verbinden en lokaal draagvlak te creëren. Locol staat tussen de betrokken stakeholders in en creëert een omgeving waarin alle belangen worden gehoord en een gezamenlijk doel wordt geformuleerd: samen willen.

Locol helpt helder en onafhankelijk keuzes inzichtelijk te maken (technisch, organisatorisch, financieel, juridisch) en betrokkenen op de juiste manier mee te nemen: samen kiezen. Uiteindelijk worden de keuzes in praktijk gebracht en wordt het project gerealiseerd: samen doen! Locol doet dit o.a. voor zon op daken zoals op bedrijventerreinen en voor woningcorporaties, maar ook voor duurzame energievoorzieningen bij festivals.

Meer informatie? Kijk op de website!

 

Andere sociale enterprises in de branche Energievoorziening