English
De ondernemer achter KONEKSIE

“Het gaat om het verbeteren van ‘road safety’ plus het creëren van business-mogelijkheden door ‘ownership’.”

KONEKSIE

De motor-taxi’s in Kenia, populair maar gevaarlijk, zorgen er bijna net zo vaak voor dat passagiers op de eerste hulp belanden, als dat ze op tijd aankomen. Bekend onder de naam Bodaboda, rijden operators ongetraind rond op goedkope en slecht onderhouden motoren. Koneksie gaat dit veranderen met het merk Kibo.

 Bodaboda’s zijn erg populair en belangrijk voor de Keniaanse economie. Dit Pan-Afrikaanse fenomeen zorgt voor betaalbare mobiliteit en micro-ondernemerschap. Er zijn echter grote problemen met verkeersveiligheid, rijvaardigheid en gebrek aan mogelijkheden om eigenaar van de motor te worden.

Kibo levert robuuste motoren met een onderhoudsprogramma, training op het gebied van verkeersveiligheid en business, plus micro-financieringen. 
Een goed onderhouden Kibo K150 motor met een goed getrainde rijder, herkenbaar aan zijn opvallende Kibo-motor en Kibo-uitrusting, verbeteren de verkeersveiligheid. Het ondernemerschap wordt gestimuleerd door het worden van eigenaar van de motor. Het kunnen traceren van de operator door middel van zijn Kibo-ID en de Kibo Klantenservice leiden tot verantwoordelijk gedrag en een betrouwbaar merk.

Als symbool voor veiligheid en betrouwbaarheid is Kibo het alternatief voor bodaboda en heeft het merk grote potentie voor de Pan-Afrikaanse markt. Het draagt bij aan de internationale Millennium Goals om in 2020 het aantal verkeersslachtoffers met 50% te verminderen en duurzaam stedelijk vervoer te verbeteren.

Meer weten over KONEKSIE? Kijk eens op hun website