English
De ondernemer achter ITvitae

“Met ITvitae zien wij kans om uitgevallen talenten met autisme perspectief te bieden en tot hun recht te laten komen op de ICT-arbeidsmarkt.”

ITvitae

ITvitae is in 2013 opgericht met de maatschappelijke missie: goed opgeleide ICT-specialisten met autisme begeleiden naar een betaalde en duurzame baan.

Drijfveer van ITvitae is het gegeven dat ruim 20.000 talenten met autisme op dit moment werkeloos thuis zitten, omdat zij niet passen in het reguliere onderwijs of vastlopen door ingewikkelde procedures. “Dit moet en kan anders.”, vinden de initiatiefnemers van ITvitae. De sociale onderneming ITvitae heeft vier hoofdactiviteiten: Learning, Coaching, Detachering en Software Development. Door de jarenlange expertise op het gebied van ICT, autisme en coaching samen te voegen tot een compleet aanbod van diensten, is ITvitae in staat om uitgevallen talenten met een passie voor ICT succesvol op te leiden en aan passend werk te helpen. ITvitae bemiddelt een landelijke pool van gemotiveerde en goed opgeleide ICT-talenten voor de functies: software testers, software developers, functioneel applicatie beheerders, ethical hackers en data scientists. Inmiddels hebben al veel ICT-talenten met autisme met behulp van ITvitae een volwaardige plaats in de maatschappij geworven. ITvitae hoopt dat er nog duizenden mogen volgen.

Meer weten over ITvitae? Kijk eens op hun website!

Andere sociale enterprises in de branche Zakelijke dienstverlening