English
De ondernemer achter ICT vanaf Morgen

Een duurzaam, maatschappelijk en sociaal alternatief! 

ICT vanaf Morgen

ICT vanaf Morgen werkt samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om weer perspectief te bieden op de arbeidsmarkt. Dat doen ze door afgeschreven ICT-apparatuur te refurbishen. Tevens verlengen ze daarmee de levensduur van de PC's en laptops en verkleinen zo de ICT-afvalstroom.

ICT vanaf Morgen is een social enterprise: een onderneming die kiest voor maatschappelijke waarde. Met als credo: gewoon doen, het verschil willen maken! De partners, bedrijven die hen in hun missie steunen, zijn niet de minste: Tata-Steel, Sociale Verzekeringsbank (SvB), Volksbank, Vezet en NH1816. Maar ook regionale MKB-bedrijven en particulieren weten hen te vinden. Zij doneren hun afgeschreven ICT-apparatuur en dragen zo bij aan een duurzame wereld.

Met het opknappen van apparatuur en door deze weer te verkopen verdient ICT vanaf Morgen zijn geld. Maar ook leveren ze diensten op projectbasis. Tevens ondersteunen ze (op maat) verenigingen of particulieren waar de financiële middelen ontbreken voor aanschaf van ICT- apparatuur.

Zoals gezegd zijn ze een social enterprise, ze proberen impact te creëren door hun missies te realiseren. Geld verdienen is hierbij een middel, niet het doel. En ze groeien, want ze worden steeds beter gevonden. Dat is mooi, want zo kan ICT vanaf Morgen nog beter het verschil maken.

ICT vanaf Morgen werkt met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Dat kunnen jongeren & ouderen zijn die via reïntegratie (weer) een baan hopen te bemachtigen. Maar ook verzorgen ze dagbesteding en zijn er vrijwilligers en stagiairs die hen ondersteunen in alle voorkomende werkzaamheden. Want ICT vanaf Morgen wil het sámen doen, elkaar uitdagen om plezier te hebben op de werkvloer en het zelfvertrouwen te vergroten. Uit ervaring blijkt, dat de rest dan vanzelf volgt.

Voor meer info: kijk op de website www.ictvanafmorgen.nl

trefwoorden:

Andere sociale enterprises in de branche Technologie & telecom