English
De ondernemer achter GRO

"GRO wilt iedereen kennis laten maken met het Upcyclen van organisch restmateriaal en de koffiezwam gebruiken als basis voor een gezondere snack of maaltijd. Let the Mushroom Revolutie begin!"

GRO

Jaarlijks verbruikt alleen Nederland al 80.000 ton koffie. Hiervan wordt slechts 5% nuttig gebruikt als aroma in je kopje koffie. De overige 95% is dus een restmateriaal dat wordt weggegooid….helaas, tot dat wij komen!

GRO eigenaar Jan-Willem Bosman Jansen was 5 jaar geleden te gast bij het kindertehuis in Zimbabwe dat is opgestart door zijn vrouw Robi Valkhof. In dit kindertehuis leren HIV positieve kinderen een toekomst voor zichzelf op te bouwen doormiddel van het hergebruik van restmateriaal van bijv. de koffie plantages. Hier ontstond dan ook het idee om een koffiezwammen kwekerij te starten in Nederland.  
De koffiezwammen worden verkocht of  door GRO gebruikt in verschillende maaltijden of verwerkt tot snacks zoals; bitterballen, kroketten, ragoutbroodjes en hamburgers. Ook heeft GRO een Mushroom farm kit ontwikkeld zodat iedereen thuis zelf zwammen op koffie kan kweken.  GRO Mushrooms werkt nog steeds samen met deze kleine kwekerij van de kinderen in Zimbabwe, en proberen ze bij dit project zo veel mogelijk te ondersteunen.
 
Wil je meer over ons te weten komen? Kijk dan even op hun website!

trefwoorden: