English

"Door jong met oud te verbinden ontstaan nieuwe vriendschappen en handgemaakte producten van deze tijd".

Granny's Finest

Granny’s Finest is een modemerk waarbij ambacht en design samenkomen door generaties met elkaar te laten samenwerken. Granny’s Finest is echter niet zomaar een modemerk maar een onderneming met een maatschappelijke missie.

Van de 2,6 miljoen 65+'ers in Nederland is meer dan een miljoen eenzaam tot zeer eenzaam. Granny's Finest bevordert de sociale cohesie door senioren hun hobby handwerk uit te laten oefenen in groepsverband begeleid door jonge ontwerpers. Met de opbrengst van de verkochte producten worden regelmatig uitstapjes georganiseerd voor de grannies. Uitstapjes die dicht bij het merk staan en uitstapjes waar de grannies veel plezier aan beleven. 

Tijdens de georganiseerde handwerkclubs oefenen senioren gezamenlijk hun hobby uit en wordt de kans op eenzaamheid vermindert. De producten, zoals sjaals, mutsen en handschoenen worden ontworpen door jonge creatieve talenten. Jong en oud leren van elkaar, waardoor consumenten kunnen genieten van mooie, duurzame en kwalitatief goede producten. De samenwerking tussen jonge ontwerpers met een vernieuwende visie op wat modieus is en senioren die over handwerktechnieken beschikken resulteert in een ambachtelijk modemerk van deze tijd:“Designed by the new, produced the best, worn by the greatest”

Andere sociale enterprises in de branche Mode