English
De ondernemer achter The GoodShipping Program

Duurzame energie de norm binnen de internationale scheepvaart, dat is waar The GoodShipping Program naar streeft.

The GoodShipping Program

The GoodShipping Program biedt ondernemers en bedrijven de mogelijkheid hun zeevracht klimaatneutraal te verschepen, zonder verandering aan hun huidige supply chain.

Internationale scheepvaart is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. De schepen varen op de meest smerige en vervuilende brandstof ter wereld: zware stookolie. Het is vaak wel de goedkoopste en meest efficiënte manier om grondstoffen en goederen te transporteren. Om die reden wordt 90% van alle wereldhandel per containerschip vervoerd.

Verladers die hun lading duurzaam willen vervoeren hadden tot voor kort geen mogelijkheden om dit te bewerkstelligen. Ze zijn geen eigenaar van het schip en het schip vervoert niet alleen hun lading maar ook die van honderden andere bedrijven. Dankzij The GoodShipping Program heeft de verlader nu wel zelf de controle over de CO2-uitstoot van de scheepvaart.

Hoe werkt het?

The GoodShipping Program biedt de verlader de mogelijkheid om zijn lading klimaatneutraal te verschepen, door de benodigde zware stookolie te laten vervangen door hernieuwbare brandstoffen gemaakt van afvalstromen. Dankzij het massabalans principe kan ieder bedrijf mee doen, en hoeft er niets te veranderen aan de huidige supply chain.

Meer informatie vind je op onze website: www.goodshipping.org. Of mail voor een vrijblijvend oriënterend gesprek met anniek@goodshipping.org.

 

trefwoorden: