English
De ondernemer achter Gight

''Gight is een sociaal studentenbedrijf met het doel om de levenskwaliteit van zorgbehoevende mensen te verbeteren door middel van preventieve en risicoreducerende domotica producten.''

Gight

Valincidenten onder ouderen zorgen voor een onveilig gevoel. Hierdoor gaat de levenskwaliteit en zelfredzaamheid achteruit. Gight reageert hierop door de leefomgeving continue veiliger te maken. Door uitgebreide evaluaties monitoren zij de effectiviteit van hun diensten.

Toen één van de oprichters hoorde dat zijn grootouders waren gevallen, wilde hij er alles aan doen om dit een volgende keer te voorkomen. Deze persoonlijke ervaring heeft de oprichter gemotiveerd om een organisatie op te zetten met valpreventie als primair doel. Gight is de trotste naam geworden van deze organisatie. Met behulp van preventieve domotica producten gaat Gight valincidenten tegen. Zo worden er led-strips geplaatst in de directe leefomgeving van zorgbehoevenden. Zo ontstaan er lichtgevende paden tussen verschillende ruimtes en worden zorgbehoevenden aan de hand meegenomen in hun eigen omgeving. Deze led-verlichting reageert op een zelfontwikkelde sensor, die beweging van mensen herkent en vastlegt. Mensen hoeven dus zelf geen handelingen te verrichten om een veiligere leefomgeving te creëren. 

Meer weten? Bekijk hier de website!