English
De ondernemer achter Fair Trade Original

"Bij Fair Trade Original weten we uit ervaring hoe een klein initiatief een groot effect kan hebben. Kijk maar naar fairtrade koffie!  We blijven daarom nieuwe eerlijke producten en handelsketens ontwikkelen."

Fair Trade Original

Fair Trade Original is het merk van eerlijke producten. Wij willen eerlijk eten en drinken breed toegankelijk maken voor iedereen. En zo lekker mogelijk, natuurlijk.

Fair Trade Original heeft een uniek, breed en 100% fairtrade assortiment, dat uiteenloopt van koffie, wijn, vruchtensappen via hagelslag en pindakaas naar kokosmelk en woksauzen. En veel wat daar tussen zit. De ingrediënten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika worden waar dat kan in het land van herkomst verwerkt en verpakt. Zodoende dragen de producten bij aan een betere positie voor de boeren én aan de ontwikkeling van de lokale economie ter plekke. Fair Trade Original producten zijn in Nederland verkrijgbaar in supermarkten, Wereld- en WAAR winkels.

Al in 1959 startte Fair Trade Original haar activiteiten,  als sociaal ondernemer avant la lettre. Onder het motto ‘geen hulp maar handel’ kocht de organisatie in 1973 de allereerste eerlijke koffie ter wereld in. Later introduceerde het merk onder andere de eerste fairtrade honing, chocolade, thee in Nederland. Sindsdien volgden talloze producten, met in 2014 de meest recente wereldprimeur: de introductie van fairtrade Sambal.

Bekijk hier het hele assortiment van Fair Trade Original, met bijpassende recepten en verhalen over de boeren en andere producenten.