English
De ondernemer achter DeDeelkelder

"Samen hebben we meer!"

DeDeelkelder

Met DeDeelkelder wordt de omslag gemaakt naar een circulaire economie door mensen toegang te geven tot spullen in plaats van bezit door middel van spullen bibliotheken.

Het concept DeDeelkelder is ontstaan vanuit een persoonlijk ongemak, er was na een verhuizing geen ruimte meer voor de gereedschappen en surfplanken. Bezit was een last geworden die het levensplezier belemmerde.

Men verzamelt in het leven veel spullen die ze uiteindelijk maar een of twee keer per jaar gebruiken. In de spullen zitten echter wel kostbare grondstoffen. De missie van DeDeelkelder is om in elke wijk een spullen bibliotheek te realiseren zodat iedereen toegang heeft tot de spullen maar ze niet meer hoeft te bezitten. Mensen worden dus lid en lenen de spullen per keer in plaats van dat ze ze moeten kopen.

In Amerika heeft dit concept zich al bewezen. Verwaarloosde buurten die opgeknapt worden doordat bewoners door middel van een spullen bibliotheek toegang krijgen tot gereedschappen. Omdat het een fysieke plek kan een Deelkelder ook dienst doen als ontmoetingsplaats en een leerplek en dat maakt dat DeDeelkelder een echte sociale onderneming is.

Meer weten over DeDeelkelder? Kijk op de website!

Andere sociale enterprises in de branche Deeleconomie