English
De ondernemer achter De Oude Keuken

 "In Castricum, midden in het groen, vindt u De Oude Keuken, een sfeervol restaurant/Grand café in een rijksmonument; de voormalige keuken van Duin en Bosch. Aan de voorzijde een groot zonnig terras met uitzicht op de watertoren en de speelweide."

De Oude Keuken

In Castricum, midden in het groen, vindt u De Oude Keuken, een sfeervol restaurant/Grand café in een rijksmonument; de voormalige keuken van Duin en Bosch. Aan de voorzijde een groot zonnig terras met uitzicht op de watertoren en de speelweide.

De Oude Keuken is een sociale onderneming en een bijzonder leerwerkbedrijf. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maken onderdeel uit van het team. Zij volgen diverse leer- en opleidingstrajecten en worden hierin ondersteund door geschoolde medewerkers en vrijwilligers. Gelijkwaardig werken en leren zij met en van elkaar, vanuit de kernwaarde dat iedereen ertoe doet! Bij De Oude Keuken worden mensen aangesproken op hun mogelijkheden en talenten. Zo kunnen zij groeien in zelfvertrouwen en zich verder ontwikkelen richting vervolgopleiding en arbeidsmarkt. Zo leren zij hun plek op de wereld te veroveren!

Bij De Oude Keuken kun je terecht voor (h)eerlijke koffie met diverse soorten taart, biologische lunchgerechten of een wisselend driegangenmenu. De chef en zijn leerlingen zorgen voor verrassende smaakcombinaties uit alle windstreken. De producten die worden gebruikt zijn bij voorkeur ambachtelijk, biologisch en afkomstig van collega sociaal-ondernemers. Zo is het brood en gebak afkomstig van Fermento en van de buren: leerwerkbedrijf Bakk’m. Groenten uit de Duintuin uit Heemskerk, geitenkaas van zorgboerderij De Klompenhoeve en bier van de Prael.

De Oude Keuken vind je centraal op het landgoed Duin en Bosch te Castricum. De voormalige keuken van GGZ instelling Dijk en Duin is nu een Rijksmonument. Klik hier voor meer informatie over de Oude Keuken.