English

"DADTCO heeft mobiele zetmeeltechnologie ontworpen om zo een brug te slaan tussen duizenden cassaveboeren en voedselindustrie in Afrika."

DADTCO

DADTCO heeft een mobiele zetmeelfabriek ontwikkeld voor cassave-boeren in Afrika. Deze baanbrekende innovatie is de eerste in dit continent die voedselveilige cassaveproducten maakt en een vast inkomen biedt aan duizenden boeren.

Ze verwerken cassavewortelen in een mobiele fabriek tot een nieuw product (cassave zetmeel II) waarmee een hele nieuwe markt voor cassave is aangeboord. Cassave wordt uitsluitend geteeld door kleine boeren en met deze innovatieve techniek hebben kleine boeren een gegarandeerde afzetmarkt voor hun cassave. Cassave is als wortel zeer slecht houdbaar en wanneer geoogst, bederft deze binnen 48 uur.  Door de gepatenteerde technologie kunnen ze de cassave in de dorpen dicht bij de boer verwerken. Onze fabriek produceert geen afval en omdat DADTCO dicht bij de bron (de cassavevelden) verwerken tot een eindproduct, besparen ze aanzienlijk in transport; ook nog goed voor het milieu! Ons cassavezetmeel is een grondstof voor uiteenlopende producten als bier, meel en suikers. De mobiele zetmeelfabriek slaat een brug tussen duizenden kleinschalige boeren in Afrika en de grootschalige verwerkingsindustrie.

Ga voor meer informatie naar hun website.