English
De ondernemer achter BuurtApp

“Hi buurtgenoten. Te gek deze buurtapp, zit ik al een tijd op te wachten. Goed initiatief om zo de buurt-communicatie te versoepelen.” Ton

BuurtApp

Met de BuurtApp kunnen buurtbewoners elkaar makkelijker vinden en beter leren kennen. Daardoor neemt het vertrouwen in elkaar toe, gaan buurtbewoners elkaar meer helpen, en wordt het leuker wonen in de buurt.

Buurtbewoners kunnen veel meer voor elkaar betekenen als ze elkaar beter zouden kennen. Social media zijn dé manier om makkelijk contact te leggen, maar de meeste zijn gericht op vrienden en kennissen, niet op de buurt. De BuurtApp wil daar iets aan veranderen. Bij registratie op de app, teken je op een plattegrond je eigen buurt. Daarna worden alle BuurtAppgebruikers die in die buurt wonen worden zichtbaar. Je kunt vervolgens berichten uitwisselen met je buurt, en op vier andere afstanden; rondom je huis, in je straat, je wijk en in je gemeente.

Buurtbewoners kunnen nu dus makkelijk contacten leggen en onderhouden met mensen uit hun buurt. Om een handje te helpen, iets te geven, te delen, te ruilen, of gewoon om ze te ontmoeten en samen dingen te ondernemen. De BuurtApp vormt daarmee ook een goed platform voor het versterken van de lokale democratie. In de toekomst kunnen gemeenten en zorginstellingen berichten plaatsen op de BuurtApp, waarbij ze die berichten op specifieke niveaus kunnen plaatsen, bijvoorbeeld in twee straten, een buurt, of wijk.

Meer informatie? Kijk op de website

trefwoorden:

Andere sociale enterprises in de branche Media, journalistiek & ICT