English
De ondernemer achter BUMI

"BUMI’s assortiment bestaat uit eiwitrijke tempeh op basis van lupine bonen. 100% biologisch en lokaal geproduceerd met respect voor mens, dier & milieu. De bonen worden op eeuwenoude Indonesische wijze gefermenteerd en zo omgetoverd tot een voedzame lekkernij die je in vrijwel elk gerecht kan gebruiken."

BUMI

De interesse in plantaardig eten groeit, en daarmee ook het belang van eiwitrijke voedingsproducten. BUMI zet zich met haar plantaardige eiwitrijke producten in voor meer variatie in dit segment.

In een tijd waarin nieuwe technieken in voedingsland elkaar in rap tempo opvolgen kiest BUMI voor een eeuwenoude, pure methode: fermenteren. Fermentatie is een natuurlijk proces waar voeding al honderden jaren mee wordt verrijkt. Zo ook in Indonesië, waar per toeval werd ontdekt dat in bananenbladeren bewaarde gekookte sojabonen spontaan fermenteerden tot een voedzame lekkernij. Ze noemden het témpé.

Anno 2018 heeft tempeh, ondanks haar populariteit in vegetarische gerechten, de weg naar de gemiddelde thuiskeuken nog niet gevonden. Een product dat zo voedzaam, puur en breed toepasbaar is hoeft geen goed bewaard geheim te blijven, daarom is het BUMI's missie om tempeh op een smaakvolle manier te introduceren bij kokend Nederland.

BUMI's lupine tempeh assortiment draagt bij aan de verrijking van het eiwitrijke plantaardige voedingsaanbod. De keuze voor lupine zorgt voor meer variatie op de akker én op je bord. De tempeh is zowel naturel als gebakken en gemarineerd verkrijgbaar.

Meer weten over BUMI? www.bumitempeh.nl.