English

Aqua-Aero WaterSystems

Aqua-Aero WaterSystems BV  (AAWS) ontwikkelt en vermarkt innovatieve water en sanitatie oplossingen voor ontwikkelingslanden. AAWS is voornamelijk actief in Afrika, India en Zuid Oost- Azië waar zij onder andere waterwinkels opzetten voor de Base of the Pyramid. Dit doen zij altijd in samenwerking met lokale partners en lokale ondernemers. AAWS werkt toe naar oplossingen die zichzelf kunnen bedruipen.  

Aqua-Aero WaterSystems bouwt bijvoorbeeld:

  • in Indonesië  aan een franchise keten van kleine watershops die deels worden gefinancierd met het geld dat zij verdienen met de verkoop van premium water aan 5-star hotels;
  • in India aan het opzetten van watershops in kleine dorpen;
  • in Senegal aan een grootschalige regenwater opvang voor ziekenhuizen, scholen en rurale dorpen om ze minder afhankelijk te maken van de reguliere waterbronnen;  
  • in Kenia aan het bouwen van innovatieve sanitatie systemen  waarbij compost en kunstmest wordt geproduceerd uit menselijke uitwerpselen.

De klanten van AAWS zijn lokale overheden, NGO’s en bedrijven die vanuit hun CSR beleid geïnteresseerd zijn om een bijdrage te leveren aan het opzetten van duurzame water- en sanitatie systemen.

Meer weten over AAWS? Kijk eens op hun website