Gemeenten

De gemeente kan op allerlei manieren van betekenis zijn voor sociale ondernemingen, en andersom ook! Maar hoe kun je het beste de samenwerking aangaan? Op deze pagina vind je een aantal tools voor een goede start.

Zakboek en routekaart: gemeenten & sociale ondernemingen

Sociale ondernemingen en gemeenten zijn in potentie de ideale partners voor het aanpakken van maatschappelijke problemen. Maar deze samenwerking gaat niet vanzelf, ondernemers en beleidsmakers werken vanuit een andere logica.

Zakboek en Routekaart

 

Om de werelden van sociaal ondernemer en beleidsmaker dichter bij elkaar te brengen hebben wij een Zakboek en Routekaart ontwikkeld.

  1. In het Zakboek staan de verschillende rollen die je als beleidsmaker kan nemen, aangevuld met praktische tips om de samenwerking met sociaal ondernemers te verbeteren. Denk aan een checklist voor een eerste kennismaking met een ondernemer. 
  2. In de Routekaart wordt de gemeente inzichtelijk gemaakt voor de sociaal ondernemer. Hoe kom je in contact met de gemeente? Hoe zorg je dat jouw verhaal aansluit bij het beleid van een gemeente? De Routekaart helpt je verder!
     

Aanvullingen en updates

 

Uiteraard zijn er veel meer tools die de samenwerking tussen sociale ondernemingen en gemeenten verder helpen. De meest relevante worden op deze pagina verzameld. 

De tips uit het hoofdstuk 'Inkoper' van het Zakboek zijn mede gebaseerd op het Digitaal Magazine Inkopen met impact: De rem eraf! van de provincie Noord Brabant en Buy Social.

Bekijk ook het Kennisdossier Sociaal Ondernemen van Platform 31 en de G40.

Wil je een offline exemplaar ontvangen?

Een exemplaar van de Routekaart en het Zakboek kunnen we ook naar je opsturen. Geef je adresgegevens dan even door aan nick@social-enterprise.nl.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!