English


PwC


PwC levert graag een bijdrage aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken en zet daarom haar accountants, adviseurs en belastingspecialisten in voor sociaal ondernemers om zo hun maatschappelijke impact te helpen vergroten.

Via het PwC Expertise center zetten PwC-ers zich in op o.a. governance, strategie, belastingen en verzekeringen. De uren die in jouw project worden besteed, neemt PwC voor haar rekening. Je kunt dus kosteloos advies inwinnen. Voorbeelden van wat PwC voor jouw sociale onderneming kan betekenen:

  • Het uitbrengen van mondelinge schriftelijke adviezen over fiscaliteit en het afstemmen met de Belastingdienst.
  • Adviseren over reële beloning voor bestuurders/managers, aandachtspunten voor goed bestuur en toezicht en de haalbaarheid en wenselijkheid van een ANBI-status.
  • Het beoordelen en verbeteren van managementrapportages.


Naast een-op-een ondersteuning organiseert PwC ook masterclasses voor sociale ondernemingen, bijvoorbeeld over het inkoopbeleid van corporate bedrijven.

Jaarlijks organiseert PwC het Social Impact Lab: een landelijke challenge voor startende social enterprises in Nederland. Aan de meest veelbelovende start-ups wordt een intensief begeleidingstraject geboden met als doel de onderneming te ondersteunen in hun groeiambities.

Bekijk de PwC website en lees meer over PwC Social Impact Lab.