English

Organisatie Social Enterprise NL


Visie

De huidige maatschappelijk uitdagingen vragen om een andere economische benadering. Een economie die werkt voor mensen: circulair, armoedevrij en inclusief. Dat vraagt innovatieve oplossingen. Hiervoor zijn ondernemers nodig die geld als middel zien en niet als doel. Sociaal ondernemers, die ondernemen om de wereld te verbeteren. Maar ondernemers kunnen het niet alleen. Een brede beweging van afnemers (consumenten, bedrijven en overheden) en kapitaalverschaffers moet de waarde van sociale ondernemingen gaan erkennen zodat zij grote maatschappelijke impact kunnen realiseren.

Missie

Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers, zodat steeds meer maatschappelijke en economische impact kan worden gecreëerd.

Organisatiestructuur

Social Enterprise NL is een stichting met een Raad van Toezicht die toezicht houdt op het bestuur en het team van Social Enterprise NL. Daarnaast kent Social Enterprise NL ook nog een Leden Board.

Social Enterprise NL streeft als organisatie een participatief organisatiemodel na, waarbij alle betrokkenen worden uitgenodigd om een actieve inbreng en invloed te hebben op het beleid, volgens de principes van good governance zoals de VN die hanteert.

Social Enterprise NL is een stichting zonder winstoogmerk. De activiteiten van de stichting worden gefinancierd door de leden en een aantal Founding Partners die de sector als geheel willen ondersteunen en zien groeien.

Bekijk hier ons Jaarverslag 2017.


Bekijk hier ons Jaarverslag 2016.

Stage lopen/werken bij Social Enterprise NL?

Wil je een kijkje nemen in de wereld van sociaal ondernemen en daar een bijdrage aan leveren? Bij Social Enterprise NL zijn we altijd op zoek naar ambitieuze studenten op het gebied van communicatie, vormgeving, productie & onderzoek. Hieronder vind je de actuele (stage)plekken:

Staat jouw vacature er niet tussen? Een open sollicitatie sturen mag altijd. Stuur een mail naar info@social-enterprise.nl