Yepafrica

#
De missie van Yepafrica is om met behulp van trainingen jongeren in Nederland en Afrika te empoweren op het terrein van zelfredzaamheid.
Paul Engelsman, Yepafrica

Yepafrica

Yepafrica staat voor Youth Empowerment. De missie is het empoweren van jongeren om zélf de verandering te zijn en de wereld te dienen.

Yepafrica is een maatschappelijke organisatie die sinds 2008 in Nederland en Afrika trainingen geeft aan jongeren en jonge ondernemers op het terrein van zelfredzaamheid. Het resultaat is mensen en ondernemingen die het zélf en socialer doen. In Nederland geven ze empowerment trainingen aan werkloze jongeren en trainen ze (startende) ondernemers die de wereld een beetje beter willen maken in sociaal ondernemerschap. Daarnaast ontwikkelen en verkopen ze duurzame producten voor de Afrikaanse markt op het gebied van energie, milieu en gezondheid. Met een deel van de opbrengst financieren ze de Stichting YEP die via het empowerment Learning Centre in Gambia de trainingen gratis aanbiedt aan de allerarmste werkloze jongeren in Gambia. Op deze wijze worden Afrikaanse jongeren zelf de verandering bij de bestrijding van jeugdwerkloosheid en armoede. "Yeppiness doens't change the world, it empowers you to be the change".

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Onderwijs
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Intern. ontwikkeling & Fair chain
  • Vestigingsplaats Dordrecht

Andere sociale enterprises in de branche Onderwijs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •