Wastewatchers

#
Wij hebben speciale online software ontwikkeld waarmee het eenvoudig is om voedselverspilling te registreren, analyseren en uiteindelijk te reduceren.
Thomas Luttikhold, oprichter Wastewatchers

Wastewatchers

De Wastewatchers buigen zich over het vraagstuk voedselverspilling en vechten tegen voedselverspilling samen met bedrijfsrestaurants, hotels, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en congrescentra.

Wastewatchers is een jong bedrijf, opgericht in 2016, met enthousiaste mensen die voedselverspilling willen tegengaan. Wat zij niet begrijpen is dat circa ⅓ van al het geproduceerde eten op de wereld verspild wordt. Dit terwijl ⅛ van de wereldbevolking dagelijks aan honger lijdt en maar liefst ¼ mensen van de wereldbevolking overgewicht heeft. Je hoeft geen afgestudeerd wiskundige te zijn om te snappen dat deze verhoudingen niet kloppen.

Verspilling van voedsel vindt Wastewatchers een zeer kwalijke zaak. Niet alleen omdat het bovenstaande cijfers in stand houdt, maar ook grondstoffen, zoals energie, watergebruik, landgebruik en arbeid, verspilt. Dit terwijl deze elementen wellicht heel anders gebruikt hadden kunnen worden.

Hun missie is om bij te dragen aan het maatschappelijke vraagstuk voedselverspilling. Als kennisinstituut over voedselverspilling willen ze de markt, hun klanten en de maatschappij informeren over de mate van voedselverspilling. Ze gaan op zoek gaan naar oplossingen en bieden datagedreven oplossingen aan, zodat voedselverspilling in zijn totaliteit gereduceerd wordt.

Meer weten?
Kijk op de website

trefwoorden: tool, voedselverspilling

  • Branche Horeca & voeding, Zakelijke dienstverlening
  • Impactgebied Voedseltransitie & natuurbehoud
  • Vestigingsplaats Wageningen

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •