WakaWaka

#
Met medeoprichter Camille van Gestel heb ik afgesproken niet met pensioen te gaan voordat 1,2 miljard mensen zijn voorzien van veilig en duurzaam licht en elektriciteit. 
Maurits Groen, mede-oprichter WakaWaka

WakaWaka

WakaWaka ('helder licht' in Swahili) wil een einde maken aan energie-armoede. Dit doen zij door 's werelds beste duurzame energieoplossingen te ontwikkelen en te produceren. WakaWaka maakt haar producten beschikbaar en betaalbaar door slimme betalingssystemen te ontwikkelen.

Zo&'n 1,2 miljard mensen in de wereld hebben immers geen toegang tot elektriciteit en nog eens miljoenen anderen worden dagelijks geconfronteerd met stroomuitval. De effecten van deze energie-armoede zijn enorm. Gebrek aan elektriciteit en licht veroorzaakt een sterke vermindering van de kwaliteit van leven. Kerosine lampen worden grootschalig gebruikt als lichtbron ondanks dat ze inefficiënt, gevaarlijk en duur zijn en grote negatieve gevolgen hebben voor gezondheid en milieu.

WakaWaka ontwikkelt, produceert en verkoopt  'high-tech low-cost' lampen en opladers op zonne-energie. En koop je een WakaWaka op hun website, dan zorgen zij dat een WakaWaka Light gedoneerd wordt aan de WakaWaka Foundation: het Buy One = Give One principe. Via de foundation komen de WakaWaka’s terecht bij de families die ze het hardst nodig hebben. De impact van WakaWaka wordt constant geüpdatet en kan op de hun website bekeken worden.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Energievoorziening
  • Impactgebied Sociale cohesie, Intern. ontwikkeling & Fair chain
  • Vestigingsplaats Haarlem

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •