VraagApp

#
Het is onnodig en onwenselijk dat mensen met een cognitieve beperking de samenleving zo ingewikkeld vinden. Gelukkig biedt de combinatie van technologie en sociale verbondenheid ongekende mogelijkheden.
Frank Schalken, Oprichter VraagApp

VraagApp

Veel mensen vinden de samenleving ingewikkeld. Bijvoorbeeld jongeren die op zichzelf gaan wonen, mensen met een lichte verstandelijke beperking, ouderen of laaggeletterden. Zij hebben vaak vragen. Bijvoorbeeld over brieven, het OV of over een website. Dat is vervelend. En niet nodig.

VraagApp is een app voor iedereen die regelmatig vragen heeft over praktische dingen, zoals brieven, het huishouden, koken, regels en wetten, het openbaar vervoer, en hun computer of telefoon. Veel mensen hebben niet altijd iemand om deze vragen aan te stellen. Hun netwerk is vaak klein en eventuele begeleiding zien zij bijvoorbeeld maar één keer per week. Veel van deze alledaagse vragen zijn snel te beantwoorden door de juiste vrijwilliger, maar kunnen zonder aandacht uitgroeien tot complexe problemen. VraagApp koppelt mensen met een vraag aan flexibele vrijwilligers. Als vragensteller open je de app en stel je je vraag door hem in te typen of in te spreken. De eerste vrijwilliger die de vraag oppakt komt met de vragensteller in een chatgesprek. Binnen korte tijd weet de vragensteller wat hij moet doen, en heeft de vrijwilliger voldoening door iemand te helpen. De vrijwilligers in VraagApp ontlasten de professional door praktische vragen over te nemen en situaties te ontstressen.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Technologie & telecom, Zorg & welzijn
  • Impactgebied Sociale cohesie, Verbeteren van zorg
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Technologie & telecom

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •