STRO - Social Trade Organisation

#
Met STRO's fintech kopen gemeentes duurzaam in en krijgen sociale ondernemers en lokaal kleinbedrijf meer omzet en toegang tot krediet.
Jaap Vink, manager

STRO - Social Trade Organisation

STRO maakt geld lokaal zodat het lokale ondernemingen meer kansen geeft en de transitie naar een circulaire economie in beweging zet.

STRO helpt plaatselijke initiatieven via de Coöperatie Circulair Geld Nederland. Ook organiseert STRO Europese samenwerking om met circulaire geld de sociale economie een impuls te geven: meer circulatie van koopkracht geeft meer omzet en de innovatie van netwerk-krediet maakt rentevrije leningen mogelijk. Geld wordt weer een middel dat productie en uitwisseling mogelijk maakt. Bedrijven uit sociale economie kunnen nu al meedoen met circulair geld. Samen met de al 1500 ondernemers en particulieren die geld duurzamer willen maken, vergroot je zo de kansen voor de sociale economie.

De grootste Nederlandse gemeentes overwegen al mee te gaan doen. Verwacht wordt dat na de gemeenteraadsverkiezingen meer gemeentes zullen aansluiten om zo hun lokaal inkoopbeleid meer impact te geven.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Financiële dienstverlening
  • Impactgebied Sociale cohesie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Utrecht

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •