Stichting Join us

#
"Ik voelde me buitengesloten. Door Join us krijg ik zelfvertrouwen. Ik hoor er weer bij!” - Feline, deelneemster.
Jolanda van Gerwe - Kuijpers Oprichter

Stichting Join us

Stichting Join us vermindert eenzaamheid onder jongeren door hen samen te brengen en hun sociale redzaamheid te vergroten.

Eenzaamheid onder jongeren is in Nederland een onderbelicht probleem. Het langdurig ervaren van eenzaamheid heeft ernstige gevolgen, zoals depressie, suïcidale gedachten en verslaving. Lange tijd was er voor deze jongeren geen vroegtijdige hulp. Er werd gewacht tot jongeren diep in de problemen zaten. Als pedagoog vond oprichtster Jolanda van Gerwe dat onbegrijpelijk. Vroegtijdig ingrijpen bij deze gevoelens kan volgens haar veel ellende voor jongeren en daarmee kosten voor de maatschappij besparen.

Met Join us zorgen Van Gerwe en haar collega’s ervoor dat jongeren die zich eenzaam voelen vroegtijdig geholpen worden. Zij werkt hiervoor samen met lokale welzijnsorganisaties. Join us licentiëert de methodiek aan deze welzijnsorganisaties. Ter borging van de kwaliteit coacht Join us de jeugdprofessionals die het programma uitvoeren. Daarnaast biedt Join us educatie aan ouders en welzijnsprofessionals.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Zorg & welzijn
  • Impactgebied Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Erp

Andere sociale enterprises in de branche Zorg & welzijn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •