Stadsboom

#
Wij gaan ervan uit dat iedereen kwaliteiten en vaardigheden bezit waarmee hij of zij in staat is zich een plek in de maatschappij te verwerven.
Lonneke Wilbers oprichter Stadsboom

Stadsboom

Stadsboom is een ambachtelijk houtbewerkingsbedrijf dat - in het kader van een inclusieve samenleving/arbeidsmarkt - kansen wil bieden voor mensen die een eerste (hernieuwde) stap zetten op weg naar de arbeidsmarkt.

Stadsboom is een maatschappelijke onderneming waar mensen werken en leren combineren, een opleiding- en trainingsplaats waarbinnen medewerkers begeleid worden op hun weg (terug) naar de arbeidsmarkt. Op zowel dienstverlenings- als productniveau doet Stadsboom geen concessie aan het kwaliteitsniveau. Dit betekent dat zij verwachtingen hebben van de medewerkers omdat zij weten dat dit mensen helpt op weg naar de door hen gestelde doelen.

Stadsboom biedt diverse trajecten: arbeidsmatige dagbesteding, participatiebanen en sociale activering.

Overeenkomsten van leer- werktrajecten kunnen gefinancierd worden door gemeenten. Ook voor grotere instellingen kan er gewerkt worden in onderaannemerschap.

Winst voor de medewerkers: Kans op een baan passend bij de mogelijkheden. Verbetering van het kennis- en opleidingsniveau. Een verbeterd toekomstperspectief. En meteen al bij de start van het werk een zinvol leven met werk waar mensen op wachten!

Stadsboom traint actief op werknemers- en sociale vaardigheden. Denk hierbij aan: vaktechnische vaardigheden, sociale arbeidsvaardigheden, werktempo, omgang met collega’s, etc. Stadsboom werkt met een competentieprofiel arbeidsvaardigheden en evalueert de voortgang van de vaardigheden regelmatig. Daarnaast biedt Stadsboom een omgeving waar de gewone maatschappelijke zaken op een ontspannen manier geoefend worden. Denk hierbij aan samen eten en sporten. Door de inzet van Stadsboom zijn het afgelopen jaar diverse medewerkers doorgestroomd naar werkgevers in Nijmegen.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Productie & assemblage
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Nijmegen

Andere sociale enterprises in de branche Productie & assemblage

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •