Sport Servicepunt Langedijk

#
Wij willen de drijvende kracht zijn die zorgt dat sport- en cultuurvoorzieningen het hoofd boven water houden. 
Teun van Etten, Sport Servicepunt Langedijk

Sport Servicepunt Langedijk

Sport Servicepunt Langedijk beheert sport- en cultuuraccommodaties in de kop van Noord-Holland. Door sociaal te ondernemen wil SSL deze belangrijke basisvoorzieningen behouden.

Sport- en cultuuraccommodaties vindt SSL belangrijke voorzieningen. Ze dragen in belangrijke mate bij aan de gezondheid, veiligheid en sociale samenhang - zeker in kleine gemeenschappen. Sport Servicepunt Langedijk is daarom al sinds 2004 exploitant van diverse accommodaties, zoals de zwembaden De Bever in Sint Pancras en Duikerdel in Noord-Scharwoude, maar ook van Theater de Binding in Zuid-Scharwoude en sporthallen Geestmerambacht en de Oostwal. Daarnaast organiseren ze diverse evenementen, zoals de Wandelvierdaagse en de Sportweek Langedijk.

Echter, tijden veranderen. Ze kunnen er niet meer vanuit gaan dat gemeenten blijven bijdragen om deze voorzieningen in stand te houden, dus zullen ze zelf steviger moeten ondernemen. Deze koers heeft SSL al in 2010 succesvol ingezet en daarmee proberen ze nog meer voorzieningen voor de regio te behouden; zo hebben ze in 2014 de aanbesteding voor zwembad Het Baafje in Heiloo gewonnen. Dat is winst: niet zwemmen in het geld, maar in het zwembad!

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Reizen, cultuur & recreatie
  • Impactgebied Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Noord-Scharwoude

Andere sociale enterprises in de branche Reizen, cultuur & recreatie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •