SeeMe

#
No Charity – Just Work
Caterina Occhio, Oprichter SeeMe

SeeMe

SeeMe is actief in Tunesië met het doel om een toekomst voor benadeelde vrouwen te garanderen. Dit doen zij door het bieden van werk en financiële zelfstandigheid.

SeeMe is een fairtrade-geverifieerd merk dat strakke hartvormige sieraden en accessoires produceert en ethische sourcing biedt voor andere modemerken. Alle items zijn handgemaakt door vrouwen die geweld hebben overleefd. Door het hart te dragen, sluiten mensen zich aan bij de beweging die is gericht op het vervangen van geweld door liefde.

In 2018 werd SeeMe bekroond met de prestigieuze Palladio Award voor Corporate Social Responsability in sieraden. SeeMe werd tevens geselecteerd als merk van het jaar door Fashion4Develoment, een initiatief van de VN.

Na bijna twee decennia verslaggeving over de toestand van vrouwen in het Midden-Oosten en de Noord-Afrikaanse regio, besloot Caterina Occhio, de oprichter van SeeMe, om de zaken in handen te nemen. Door haar rapporten en reizen ontdekte ze dat het zijn van een alleenstaande moeder in de regio gelijk staat aan arbeidsongeschiktheid en het niet passen binnen de samenleving. SeeMe werd daarom geboren als een veilige haven, opleidingscentrum en werkplek voor vrouwen die anders als verloren worden beschouwd.

Meer weten?
Kijk op de website

trefwoorden: Sieraden, Tunesië

  • Branche Retail
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •