Sarban de Toekomst

#
Als iedereen elkaar vasthoudt, dan valt er niemand.
Rabia Alizadah, mede-oprichter Sarban de Toekomst

Sarban de Toekomst

Stichting Sarban de Toekomst heeft als doel het bieden van kansen aan personen met een vluchtachtergrond zodat zij zelfredzaam worden. Dit onder andere door het bieden van mogelijkheden tot het participeren respectievelijk zich ontwikkelen hetzij als werknemer hetzij als ondernemer. Daarbij staat het bevorderen van de ontwikkeling van persoonlijke en theoretische vaardigheden centraal.

Stichting Sarban de Toekomst zet zich in voor mensen met een vluchtachtergrond. In 1996 zijn de oprichters en bestuurders van Stichting Sarban de Toekomst met hun familie om politieke redenen vanuit Afghanistan naar Nederland gevlucht. De familie heeft de afgelopen jaren met succes meerdere Afghaanse restaurants opgezet. De familie weet als geen ander hoe belangrijk het is om een veilige thuisbasis te hebben als je als vluchteling in een vreemd land terecht komt. Zij willen met hun bedrijven die veilige basis bieden voor andere vluchtelingen. Daartoe werken ze intensief samen met gemeenten en andere partners. Sinds 2010 hebben zij op deze manier ruim 250 mensen met een vluchtachtergrond geholpen. Stichting Sarban de Toekomst bereikt haar doel op de volgende drie manieren: 
-      Interne opleiding tot restauranthouder, 
-      Intern begeleiden en betaalde werkplek aanbieden,
-      Individuele leer-werktrajecten tot het behalen van een erkende diploma MBO 1 horeca assistent en MBO 2 koksopleiding​​​​​​

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Horeca & voeding
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Tilburg

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •