ReBlend

#
ReBlend heeft de missie om de textielmarkt te verduurzamen door de ontwikkeling van een circulaire textielmarkt.
Anita de Wit, oprichter ReBlend

ReBlend

ReBlend biedt textiel en textielproducten aan die door besparing van veel water en CO2 uitstoot een positief alternatief zijn voor de reguliere producten die we gewend zijn.

ReBlend heeft als missie om de textiel industrie transparanter en duurzamer te maken. De beste manier om dit te doen is door onderdeel van de industrie te zijn. Daarom produceert ReBlend sinds 2016 textiel met positieve impact grotendeels gemaakt van afgedankt Nederlands resttextiel dat anders verbrand wordt. Zo laten ze zien dat er talloze mogelijkheden zijn voor kwalitatief hoogwaardig en fraai textiel zonder de reguliere negatieve achterkant. Textiel van gerecycled materialen vraagt slechts een fractie van de natuurlijke hulpbronnen in vergelijking met nieuwe materialen.

Ze willen een katalysator zijn naar een circulaire textielmarkt. Op dit moment wordt minder dan 1% van het textielafval hoogwaardig in de keten gehouden. Dit betekent dat het hoogste tijd is voor een versnelling. Hiervoor wordt ontwikkeld een brede collectie textiel (en producten) die commercieel verkrijgbaar is om zo daadwerkelijk een oplossing te bieden.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Mode, Retail
  • Impactgebied Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Hoorn

Andere sociale enterprises in de branche Mode

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •