Quinten-Art

#
Quinten-Art inspireert en ondersteunt jong talent met autisme en creëert positief perspectief.
Jantien Aerts, oprichter Quinten-Art

Quinten-Art

Quinten-Art inspireert en ondersteunt jong talent met autisme. Zij beogen het systeem te veranderen door de focus te leggen op kracht, zelfvertrouwen en maatschappelijke participatie.

Autisme wordt nu nog vaak als handicap gezien. In de jeugdpsychiatrie ligt de nadruk sterk op ‘onvermogens’. Dit zorgt ervoor dat kinderen met autisme al heel vroeg te horen krijgen dat zij ‘niet goed genoeg’ zijn. Bijna 80% procent van de kinderen met een stoornis in het autistische spectrum kampt daardoor met een laag zelfbeeld en psychische problemen, zoals angst en depressie.

Quinten-Art wilt het huidige systeem veranderen. Zij richten zich juist op de talenten van kinderen en jongvolwassenen met autisme. Bij 62,5% van de mensen met autisme is namelijk sprake van unieke talenten. Door de focus te leggen op talent werken zij vanuit kracht aan meer zelfvertrouwen en een sterker zelfbeeld.

Dit doet Quinten-Art door het bouwen van een online platform waar de bijzondere talenten van jongeren met autisme in de spotlights worden gezet. Daarnaast verkoopt Quinten-Art unieke designproducten gebaseerd op het design van deze talenten.
 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Retail
  • Impactgebied Sociale cohesie, Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •