Meet Jack

#
Meet Jack wil de vleesindustrie aan de kant schuiven met een eerlijk, duurzaam en plantaardig alternatief
Kaline Van Halder & Marjolein Pleune, oprichters van Meet Jack

Meet Jack

Meet Jack, een sociale onderneming, die zelf de duurzame waardeketen vanuit Azië heeft opgezet en grote impact wil creëren onder de vleeseters. 

De vega en planted based markt groeit hard, waarbij jackfruit door The Guardian is uitgeroepen tot een speerpunt en vele food magazines jackfruit zien als foodtrend. Het is dan ook jammer dat jackfruit nu in de schappen niet verder komt dan een ingeblikte variant. De benoeming tot vegan food trend 2020 heeft vooral te maken met het feit dat jackfruit ten opzichte van soja, zuivel en samengestelde producten veel meer voordelen heeft. Zo heeft jackfruit meer structuur van zichzelf, neemt het makkelijk smaak op, verbruikt het nauwelijks water, is het allergeen vrij, gaat het ontbossing tegen, bevat het in de basis veel vitamines en mineralen, versterkt het de biodiversiteit, bevat het ketentransparantie en ga zo maar door.

Het assortiment van Meet Jack kent inmiddels de bekende hardlopers (bitterbal, kroket, burger), maar ook vernieuwers zoals rendang, bapao en spreads. Door de keuze voor jackfruit, maar ook door samen met Justdiggit een bijdrage te leveren aan een groenere wereld.Vooralsnog levert Meet Jack alleen aan groothandels, restaurants en cateraars, maar hoopt binnenkort jackfruit ook in de supermarkten te introduceren.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Horeca & voeding
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain, Voedseltransitie & natuurbehoud
  • Vestigingsplaats Haarlem

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •