The Lagom Group

#
The Lagom Group biedt uitgevallen, boven-gemiddeld intelligent talent perspectief op een onafhankelijke toekomst.
Gijs van der Zande, Oprichter The Lagom Group

The Lagom Group

The Lagom Group doorbreekt de standaard aanpak voor vastgelopen talenten met een bovengemiddeld denkniveau, in of buiten het autisme spectrum. In een eigen werkomgeving werken talenten aan complexe vraagstukken en ontwikkelen eigen ideeën. Onze aanpak stelt denkkracht, creatief en anders denken beschikbaar aan opdrachtgevers zonder eigen risico’s.

Sinds oktober 2017 werken de initiatiefnemers Gijs en Peter van der Zande aan de realisatie van The Lagom Group. Wij zijn een sociale organisatie die zich richt op het in de arbeidsmarkt activeren van een specifieke doelgroep die afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Het betreft de populatie talenten vanaf 18 jaar met een bovengemiddeld denkniveau (wel of niet op het autistisch spectrum).

Juist deze doelgroep wordt regelmatig in de huidige krapte op de arbeidsmarkt benaderd vanuit een eenzijdige aanpak, die met name is gebaseerd op een universeel beeld over autisme. De doelgroep verlangt zelf naar een bredere scope aan mogelijkheden om hun talenten en denkvermogen in te zetten. Zij willen zich graag verder ontwikkelen, bijdragen aan de maatschappij en gewoon erkend worden voor datgene dat zij opleveren.

Door gebruik te maken van het denkvermogen en anders denken, leveren de talenten originele en innovatieve oplossingen voor complexe problemen en/of vraagstukken. Naast opdrachten vanuit de markt is er ook ruimte voor de talenten om eigen ideeën te verkennen, uit te werken en operationeel te maken.

Onze missie is dus het bieden van een perspectief op een waardige en zelfstandige toekomst waarbij de betrokken talent het heft in eigen hand heeft. Wij zijn geen zorginstelling of dagopvang, maar een sociale organisatie waar impact en commerciële instelling hand in hand gaan.

Het unieke aan het concept van The Lagom Group is dat er squads (teams) gevormd worden van maximaal 8 talenten. Er wordt gestart vanuit de individuele mogelijkheden van het talent en er zal gewerkt worden naar een volwaardig dienstverband. De talenten worden niet gedetacheerd, maar werken aan de opdrachten in hun eigen werkomgeving. Hierdoor kan de opdrachtgever zich focussen op zijn core business zonder aandacht te besteden aan werkplekinrichting, effecten op zijn werkvloer en begeleiding.

De squads met talenten worden begeleidt door facilitators. Zij ondersteunen alle activiteiten van de squads en  zijn aanspreekpunt voor externe partijen.

Daarnaast begeleiden, bewaken en rapporteren zij over zaken als inzetbaarheid talenten, naleving afspraken, toegepaste methodieken, voortgang projecten en facilitaire zaken. De facilitator komt zelf ook uit een situatie waarin hij/zij afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

Onze opdrachtgevers krijgen toegang tot een vorm van dienstverlening die oplossingen aanbiedt welke niet alleen bij een rapportage blijft, maar ook producten, prototypes en meer. Wij werken op basis van een marktconforme prijs. Daarbij bieden wij de mogelijkheid om te voldoen aan de banenafspraak en social return criteria bij aanbestedingen.

Bij de start op 1 februari 2019 telde The Lagom Group 16 medewerkers vanuit een afstand tot de arbeidsmarkt situatie. Acht talenten in het eerste squad(team) en 6 medewerkers, ingezet voor begeleiding, P&O en bedrijfsvoering. Zij werken allemaal, in de werkmaatschappij Lagom Twente, op onze eerste vestiging in Enschede.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Zakelijke dienstverlening
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Enschede

Andere sociale enterprises in de branche Zakelijke dienstverlening

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •