Kozie

#
Kozie biedt met het KozieMe-muziekkussen een intuïtieve en muzikale manier om in verbinding te staan met de omgeving. Het gevoel van thuis, voor mensen met dementie en Alzheimer.
Tom Koertbeek, Co-founder Kozie

Kozie

Iedereen wil geborgenheid en geluk. Je veilig en ontspannen voelen. Kozie verbindt mensen die dit zelf moeilijk kunnen met hun omgeving, om ze een gevoel van rust en veiligheid te stimuleren.

De KozieMe is ontstaan uit het kunstproject Tactile Orchestra van Flip Studios. Een groot, zacht wandobject dat reageert op aanraking. Bij elke aanraking klinkt een instrument, en als meerdere mensen het wandobject aaien vult het aan tot een compleet strijkorkest. Dit kunstwerk heeft onder andere in New York en Denenmarken gestaan. 
In dit project is slimme technologie gebruikt om samen muziek te ervaren. Deze techniek hebben de makers van Tactile Orchestra (Tom Kortbeek en Roos Meerman) op verzoek van en in samenwerking met zorgwerkers gebruikt om producten te maken voor mensen met alzheimer/dementie. 

De KozieMe is hier het resultaat van. Het Muziekkussen reageert met muziek of bekende geluiden op aanraking en stimuleert rust en veiligheid. Het gevoel van thuis. Naar de KozieMe kan zelfstandig geluisterd worden met persoonlijke geluiden en muziek. 

Dit vindt Kozie belangrijk; de verbinding van mensen met hun omgeving. In het productieproces verbindt Kozie daarom ook in haar productieproces met werkplaatsen met een sociaal karakter, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt beschermd kunnen werken. 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Zorg & welzijn
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Verbeteren van zorg
  • Vestigingsplaats Arnhem

Andere sociale enterprises in de branche Zorg & welzijn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •